Logistiikka ei ole aina yksinkertaista. Vaikka tuotteet liikkuvat ympäri maailmaa, niin aivan kaikkea ei saa lähettää, eikä aivan kaikilla kuljetusvälineillä. Monille tutuimmaksi ovat tulleet lentoliikenteen rajoitteet, joista yksi iso logistinen osa on matkustajaliikenteen mukana kulkevat tavarat.

Näistä tunnetuin on nesteiden kuljettaminen käsimatkatavaroissa. Samalla on kielletty myös aseiden ja muiden vahingoittamistarkoitukseen sopivien tavaroiden kuljettaminen matkustamoon. Usein käydään myös keskustelua siitä saako kutimet tai virkkuukoukun viedä matkustamoon. Käytäntö on, että saa, mutta vain puisena, eikä käsitöitä saa tehdä nousun ja laskeutumisen aikana. Tähän saattaa eri lentoyhtiöillä olla omat käytäntönsä. Myöskään helposti syttyviä aineita, räjähteitä, tai radioaktiivisia aineita ei saa kuljettaa vapaasti. Menneinä vuosina on jopa ampumamaajoukkueen aseita jäänyt kotimaan kamaralle, koska erillistä aseiden kuljetuslupaa ei ole hankittu.

Lisäksi eri valtioilla on omat rajoituksensa. Tulli-ohjelmaa katsoneet tietävätkin jo Australian tarkoista maahantuonnin säädöksistä, joilla pyritään estämään kasvitautien sekä vaarallisten elintarvikeiden päätyminen maahan. Myös huumeiden kuljettaminen on rangaistava teko, josta ei ilman rikosseuraamusta selviä. Erityistä tarkkuutta vaatiikin kannabis, joka joissakin maissa on laillista kun taas toisissa maissa pientenkin määrien halussapito on rangaistavaa.

Myös historialliset muistot ja harvinaisten eläinten kuljettaminen kuolleina tai elävinä on kiellettyä. Aasiassa yleistä kobraviinaa, eli vahvaa alkoholia jonka pakkaus sisältää kuolleen käärmeen, ei esimerkiksi saa tuoda Suomeen.

galore