Logistiikka-alan toiminimiyrittäjä voi hakea lainaa useasta eri paikasta. Vaikka erilaisia vaihtoehtoja on monia, pääsääntöisesti rahoituksen hakeminen kannattaa aloittaa kysymällä, millaisia lainavaihtoehtoja oma pankki tarjoaa.

On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että monet pankit ja rahoituslaitokset eivät myönnä helposti yrityslainaa toiminimille, sillä verrattuna muihin yritysmuotoihin, kuten osakeyhtiöihin, toiminimen on paljon vaikeampi todistaa, että liiketoiminta on riittävän kannattavaa lainan saamiseksi.

Miksi logistiikka-alan toiminimi ei aina saa yrityslainaa?

Koska toiminimestä vastaa aina yrittäjä itse, monet pankit ja rahoituslaitokset vaativat lainaa varten tietoja yritystoiminnan lisäksi myös yrittäjän henkilökohtaisesta taloudellisesta tilanteesta. Tällöin myös yrittäjän oma taloudellinen tilanne vaikuttaa suuresti lainansaantiin.

Vaikka tilanne voi kuulostaa aluksi monimutkaiselta, logistiikka-alan toiminimellä on myös toinen vaihtoehto. Voit nimittäin toiminimiyrittäjänä hakea aivan yhtä hyvin lainaa myös omissa nimissäsi, jonka jälkeen voit käyttää rahat liiketoiminnan kehittämiseen tai muuhun tärkeään käyttötarkoitukseen. Tämä tarkoittaa toisin sanoen sitä, että toiminimellä töitä tekevä logistiikka-alan yrittäjä voi myös hakea yksityishenkilöille suunnattua lainaa, toisin kuin vaikkapa osakeyhtiö, joka ei voi hakea yrityksen nimissä yksityishenkilöille tarkoitettua lainaa.

Yksityishenkilöille suunnattua lainaa on mahdollista hakea lukuisilta eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Näiden luotonmyöntäjien väliset korkokulut voivat kuitenkin heittää keskenään useilla prosenteilla, mikä voi käytännössä merkitä satojen eurojen edestä rahaa. Tällöin ratkaisuna toimii lainojen kilpailuttaminen osoitteessa Rahalaitos.fi, jonka kautta voit hakea myös toiminimiyrittäjänä lainaa jopa kymmeniltä eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta yhdellä ja samalla lainahakemuksella.

Kilpailuttamalla lainat voit löytää kaikkein edullisimman lainan

Kiireisenä logistiikka-alan yrittäjänä voit heti aluksi ajatella, että eihän sinulla ole kiireisten työpäivien lomassa aikaa alkaa kilpailuttamaan ja vertailemaan kymmeniä eri lainatarjouksia keskenään. Vaikka lainojen kilpailuttaminen voi kuulostaa aluksi monimutkaiselta tehtävältä, ei siihen mene todellisuudessa parhaimmillaan kuin muutama minuutti, sillä Rahalaitos hoitaa tämän työn puolestasi.

Voit saada ensimmäiset lainatarjoukset jo muutaman minuutin sisällä lainahakemuksen lähettämisestä. Kaikki lainatarjoukset listataan selkeään järjestykseen, jolloin näet myös nopeasti lainan todellisen vuosikoron, eli kaikki muut lainaan liittyvät kulut nimelliskoron lisäksi. Tämän vertailun ansiosta pystyt helposti näkemään, mikä saamistasi lainatarjouksista on todellisuudessa kaikkein edullisin.

galore